menu

Családireceptkönyv.hu

Csülök Pékné módra


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A csülök főzéshez
2 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 kg sertés csülök - hátsó
15 szem feketebors (egész)
1 evőkanál só
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
Sütéshez
2 kg burgonya
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
majoránna
feketebors (őrölt)
fehérbors (őrölt)

5 evőkanál sertészsír
500 ml sör - világos

Elkészítés:


A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük.
A csülköt egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A hagymákat, és a fűszereket betesszük a csülök mellé a vízbe. Kb. 2-2,5 órát főzzük lefedve, néha pótolva a vizet, ami elpárolgott. Akkor jó a csülök, ha a csontról szépen leválik.
Ekkor kivesszük a vízből, kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Vigyázat forró!A burgonyát és a hagymát megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, az egyiket fokhagymanyomón átnyomjuk. A másikat gerezdekben hagyjuk.
A húst fűszerezzük az összenyomott fokhagymával, borssal, majoránnával.A burgonyát besózzuk és egy tepsibe a csülökkel együtt szépen elrendezgetjük. Mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kicsit megsózzuk az egészet. 4-5 ek. zsírt teszünk a tetejére, a húsok mellé, közé.
Lefedjük alufóliával, 15-20 percig így sütjük. A fóliát eltávolítjuk, majd 15 percenként a sörrel locsolgatva készre sütjük. Kb. 1-1,5 óra alatt kész. Savanyúsággal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


20 perc előkészület,. 2-2,5 óra előfőzés, 15-20 perc sütés alufóliával, 1-1,5 óra sütés sörrel locsolgatással

Csülök Pékné módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csikós tokány 2
Csikós tokány 2

Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagra vágott húsmetéltet s kissé lepörköljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Tepsis, sajtos fasirt
Tepsis, sajtos fasirt

A darált húst fűszerezd, a hagymát vágd apróra és keverd bele. Egy tepsit bélelj ki fóliával. A húst oszd el 4 részre és formálj belőle vékony húspogácsákat, tedd a tepsibe. A gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát apróra törjük és kis csészében olajjal elkeverjük. A húst megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, és a hagymára helyezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Malacsült római tálban
Malacsült római tálban

Előző nap a malacot előkészítjük, bőrét hosszában bevágjuk, sóval alaposan bedörzsöljük. A fűszereket kevés olvasztott disznózsírba keverjük, és ezt a karajra kenjük. Így befűsze...

Elkészítési idő: 170 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk