50dkg pulykamell
kicsi olaj
2 közepes fej hagyma
5 dkg póréhagyma ( de nem muszáj)
2 dl főzőtejszín
1 tyúkhúsleveskocka
1 szál répa
1 szál fehérrépa
1 karalábé
2-3 közepes krumpli
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 csipet tárkony
só
bors
Elkészítés:
Vágd apró kockára a húst, a vörös- és póréhagymát. Olvaszd fel a margarint, párold meg rajta a vöröshagymát. Mielőtt késznek látod, dobd bele a pórét is. Forgasd át párszor, tedd bele a húst, sózd, borsozd, és két nagyobb csipet tárkonyt is tégy bele. Párold fehéredésig. Majd öntsd fel vagy 3 liter vízzel. Tedd bele a húsleveskockát is. Hagyd főni 15 percig. Közben a tejszínt öntsd egy tálkába, jöhet bele az apróra vágott zöldpetrezselyem, keverd át. A forró levesből merjél rá, így hígítsd. Öntsd össze, forrald ki, és csepegtess bele pár csepp citromlevet. Teáskanállal szaggass bele apró nokedlit. A tányérokban még ízlés szerint lehet citromlével picit megbolondítani.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, amíg fel nem habzik. Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát és a hagymát, ízesítsük sóval, borssal, majd jól keverjük össze, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg füstölt szalonnának a zsírját kiolvasztottam , a pörcöket kiszedtem , és a zsírban megpároltam 3 soványabb murkot ( sárgarépát) , és 1 szál petrezselyem gyökeret amit előzőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l. ví...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű5 dkg vajon pirítsuk aranysárgára a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a zúzott aprított fokhagymát, röviden pirítsuk össze. A sajtokat vágjuk kis kockára (a füstölt sajtról...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű