menu

Családireceptkönyv.hu

Oroszkrém torta Farkas Vilmostól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


90 g olvasztott vaj
fél citrom héja, fél narancs héja, 140 g cukor, 7 t.sárga, 4 egész tojás,
140 g liszt

Krém:
230 ml tej, 80 g vaj, 50 g keményítő, 170 g krisztálycukor, 1 vaníliarúd belseje, fél citromhéj, fél narancshéj, 300 g felvert tejszín, kevés rum,
3 lapzselatin

Elkészítés:


Gőz felett csípősre kavarjuk, majd géppel kihűlésig kihabosítjuk, hozzáadjuk a langyosrahűlt vajat, majd a lisztet.
23 cm-es tortakarikában 160 fokon 40 percig sütjük.

A felfőzött krémhez hozzáadjuk a tejszínhabot, hozzácsurgatjuk a felolv.zselatint, rétegenként idénygyümölcsökkel, esetleg rumba áztatott mazsolával megszórjuk
tetejére habrózsákat, arra szépszem gyümölcs-szeleteket teszünk.
Egy éjszakára behűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csupa csokis kevert
Csupa csokis kevert

A tészta hozzávalóit kikeverjük. A tetejére megmelegítjük a szószt majd a megsült tésztát megszurkáljuk és rá öntjük a forró tésztára a mázat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pingving szelet
Pingving szelet

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyleves
Meggyleves

A meggyet a vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. 20 perc múlva behabarjuk a levest: a tejszínben simára keverjük a lisztet, egy kevés v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrós táska!
túrós táska!

Egy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntünk a 0,5 dl langyos tejet, a tejbe egy csipet cukrot szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk