- 1 vödör 20 %-os tejföl (850 g)
Az elkészítése inkább vesz igénybe sok időt, mint sok energiát. A házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, konyharuha, egy lepedő darab, vagy bármilyen másik anyag. Sokan gyógyszertári gézt írnak, azonban én azt nem javaslom, mert hajlamos a szálhullatásra. Ami pedig végképp nem hiányzik az ételbe, az a géz szálak. :-) Szóval bontsuk fel a tejfölt. Ha van a tetején már kiült savó, azt öntsük le róla egy üvegbe. Ne keverjük fel a tejfölt, mert akkor oda a homogenitása. Borítsuk bele az anyagba, és akasszuk hideg helyre csepegni (tálat mindenképpen tegyünk alá). Hogy mennyi ideig? A minimum az a 24 óra, de akár 3 napig is lógathatjuk... mi 30 órán keresztül csepegtettük, és úgy már egészen jó volt az állaga. Szóval kinek mennyi a türelme...
Amint eltelt a kiszabott idő, szedjük le az akasztóról, csomagoljuk ki, és már dobozolhatjuk is. Hogy meddig tartható el? Jól lezárt dobozban az eltarthatósága nagyjából megegyezik azzal, ami az alapanyagként felhasznált tejföl dobozára volt írva.
Elkészítés 1. Keverjük habosra a tojásfehérjéket a sóval, majd adjuk hozzá a cukrot apródonként, és verjük kemény habbá. Végül a dió és zsemlemorzsa keverékét enyhe mozdulatokkal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűŐszibarackkrém leves. Az őszibarackot jól megmossuk, hámozzuk, és összevágjuk, majd vízben odatesszük főni, csipet sóval, fahéjjal szegfűszeggel, csipet sóval, cukorral és vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Egy fazékba tesszük a barack darabokat, felöntjük kb. 1,2 l vízzel, ízesítjük barnacukorral, citrommal. Puhára főzzük a barack...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz