1 csomag ostyalap
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
pár csepp citromlé,
reszelt citromhéj,
citrompótló
A cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet). A tölteléket 5 lap közé kenjük, tetejét lepréseljük, pár óra múlva forró késsel tetszés szerint szeleteljük.
Ugyanezt a krémet ízesíthetjük kevés málna- vagy baracklekvárral is.
2 lapot sütünk hozzá. A 25 dkg margarint a 25 dkg porcukorral kikeverjük. Majd a 1/2 l tejet az 5 ek liszttel és a 2 csomag vaniliás cukorral megfőzzük. Ha kihűlt összekeverjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesNarancskrém (előző nap kell elkészíteni, hogy megszilárduljon a hűtőben): Lábasban összekeverem a narancs és a citrom levét, héját és a cukrot. Hozzáadom a tojássárgákat és az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a tojást a cukrot meg a csipet sót és a sütőport. Összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle és hűtőbe tesszük. A 1 csomag pudi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű