menu

Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: egész kalács
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt+nyújtáshoz (kb. 40 dkg búzaliszt, 10 dkg tönköly fehér liszt)
1 tasak instant élesztő
8 dkg porcukor
8 dkg puha vaj
1 csapott teáskanál só
1 nagy tojás
2-2,5 dl langyos tej
vanília aroma

Elkészítés:


Az élesztőt, a vajat, a tejet, a tojást és a porcukrot összedolgozom, ehhez a "kovászhoz" dolgozom hozzá a robotgép tésztadagasztó karjával az előre meglangyosított lisztet. Lágy tészta lesz belőle. Langyos helyen duplájára (kb. 45 perc) kelesztem.
Lisztezett deszkán 3 felé szedem, és 3 hosszú csíkot sodrok belőlük. A 3 csíkot szorosan összefonom, A vajazott, lisztezett tepsire teszem, megkenem felvert tojással, és még 15-20 percig letakarva pihentetem. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt aranybarnára sül.

Trükkök, tippek, praktikák:


- lisztet langyosítani
- vaníliaaromát tenni hozzá

Fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vargabéles
Vargabéles

A mazsolát rumaromás langyos vízben kicsit megáztatom. A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem és kifőzöm. (Elég csak félkészre főzni, még lesz ideje a sütés alkalmával puhuln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi Raffaello
Erdélyi Raffaello

Kókuszos tészta 1.A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig,...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Mámorito almás diós szelet
Mámorito almás diós szelet

A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük. Az alm...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Mónika szelet
Mónika szelet

A tésztához a tojássárgát kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül a keményre vert tojásfehérjét. Kisütjük mint a piskótát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk