menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis-olajbogyós pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
1 cs. szárított élesztőpor
2 szem főtt krumpli
12,5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 dl tejföl

fekete olivabogyó

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrom, kinyújtom, összehajtogatom és folpakkba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem pihentetni.
Hűtőből kivéve, még lehet hajtogatni, és pihentetni 15-15 percre. Ha ez kész kinyújtom, és kiszaggatom, tojásfehérjével lekenem.
Majd még pihentetem kb. 20 percig.

180˙C-190˙C fokon légkeveréssel 20-25 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


tetejére lehet szórni sajtot, szezámmmagot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Felhő szelet / eredeti
Felhő szelet / eredeti

2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük. Amikor már teljesen kihűl...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós süti
Diós süti

A tésztához a lisztet keverd össze egy csipet sóval, majd add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, a vaní...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Omlós mákos
Omlós mákos

1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrien
Vargabéles
Vargabéles

A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 evőkanál olajat is öntünk, maximum 2 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjalelkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon. A túró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk