menu

Családireceptkönyv.hu

Őszi szájban olvadós sütőtök keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fogj egy 2,5dl-es bögrét a hozzávalók kiméréséhez.
2 bögre puha vaj
1,5 bögre xilit
2 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 tk só
1 tk fahéj
1 tk szegfűszeg (elhagyható)
2 tojás
2 tk vanilia kivonat
435g sütőtök krém (előre sütve, robotgéppel pépesitve)
4bögre zabpehely liszt

Elkészítés:



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Majd béleljünk ki 1-2 tepsit sütőpapirral.
2. Egy nagy tálban verjük enyhén habosra a vajat a xilittel, majd adjuk hozzá a sütőpor, a szódabikarbónát és a fűszereket. Majd adjuk hozzá a tojásokat, a vaniliát és a sütőtök krémet. Keverjük addig, amíg homogén masszát nem kapunk.
3. Végül adagoljuk hozzá a mixünkhöz a zabpehely lisztet.
4. Kanállal vagy habzsákkal formázzunk kerek kekszeket a sütőpapírra, majd süssük a kekszeket kb. 9-13 percig (amíg a teteje megköt).
5. Majd vegyük ki és hagyjuk 5-8 percig hűlni, lehetőleg hideg helyen.
Kávé és tea mellé, vagy csak reggelire önmagában is isteni

Őszi szájban olvadós sütőtök keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zablisztes-tönkönylisztes mézeskalács by Nagy Deák K
Zablisztes-tönkönylisztes mézeskalács by Nagy Deák K

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húzott rétes (Gluténmentes, tejmentes)
Húzott rétes (Gluténmentes, tejmentes)

Az összetevőket jó alaposan bedagasszuk, sokáig, . Nagyon lágy tésztát kell kapnunk. Kiolajozott tálcára rakni olajjal lekenni. Legalább fél órát pihentetni. Lepedőt liszttel megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Meggyes rétes
Meggyes rétes

A réteslapot óvatosan kihajtogatjuk egy enyhén benedvesített konyharuhára. Meglocsoljuk vagy óvatosan megkenjük étolajjal, megszórjuk a cukorral kevert zsemlemorzsával (tartalékolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos vaníliás krémes
Mákos vaníliás krémes

A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik (tojás 83 C-on csapódik ki). Félretesszük, kihűtjük, majd annyi i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk