110 dkg barnacukor
120 dkg vaj
2 ek méz
200 dkg zabpehely
20 dkg kókuszreszelék
40 dkg napraforgó mag
75 dkg aszalt sárgabarack felaprítva
A cukrot a vajjal és a mézzel felolvasztom. Közben kibélelek zsírpapírral egy kisebb tepsit, beleszórom a száraz anyagokat, majd ha felolvadt a cukros vajas méz, az egészet ráborítom, hogy ellepje.Majd beteszem az egészet a sütőbe 160 fokon 30 percre. Ha elkészült, és majdnem kihült, kiborítom és felvágom szeletekre.
Bármilyen magot tehetünk bele,vagy aszalt gyümölcsöt csak a lényeg, hogy a szárazanyag 350 dkg-nál ne legyen több. Sütés előtt rakhatunk még rá csokidarabokat meg fahéjat is, ízlés szerint.
1. Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darabokra tört csokit, tedd az üveg aljába. Majd tedd rá a mályvacukrokat. Előmelegített sütőben süssétek 8-10 percig 200 fokon! Ha aranybarnára pirult a cukor teteje, vegyétek...
Elkészítési idő: 8-10 perc Nehézség: KönnyűA hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, ho...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA habtejszínt egy lábasban meglangyosítjuk (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel) és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes