Lala kifli
1 kis pohár joghurt (140g)
2 tojás
csipet só
1 dl tej
1 dl olaj
2 ek. cukor
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
A hozzávalókból kelttésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Nekem a tej általában kevés, még szokott kívánni a tészta. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.
Krém:
20 dkg vaj vagy margarin
1 ek. só
A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppne kenhető legyen.
Mikor megkelt lisztezett felületre borítom, négy egyforma darabba vágom. Majd ezeket is felezem. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok, majd megkenem a sós margarinnal. Beborítom egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágom. Egyesével feltekerem őket, sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Hagyom ismét kelni 15-20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 9 percre.
1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összeöntjük. Jól gyúrhatónak kell lennie, egy órát kelesztjük. Rudat formázunk belőle legalább 4 felé vágjuk. ( Ahogy kijön) Egyesével kör alakúra nyújtjuk, a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A burgonyát a margarinnal és a liszttel, egy kiskanál sóval összegyúrjuk, vastagra nyújtjuk, nagy fánkvágóval kivagdaljuk. 2. A korongok felét egy kisebb fánkvágóval vagy po...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz