90 dkg sertés lapocka
20 dkg zsirszalonna
5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
pirosarany csemege és csipős izlés szerint
só, bors, kömény izlés szerint
A sertés lapockát és a zsírszalonnát apró kockára vágom és a robot apritójában szinte krémesre keverem. Közben hozzá teszem a hagymát és fokhagymát is, és a többi fűszert is.
A masszát présbe teszem és egy napra a hűtőben pihentetem.
Másnap abálom 75-80 fok között 3 órán keresztül, majd mikor lejárt a 3 óra akkor hidegvizbe állítom úgynevezett sokkolom.
Ismét a a hűtőben pihentetem egy napot, majd kiszedem a présből.
Ha valaki nem szereti az erőteljes fokhagyma ízt az tehet kevesebbet is bele.
Bőséges lecsós alapot készítek.Hagyma,ha nincs magyar paprika,akkor pritamin sárga is jó csak nagyon vékonyra kell szelni és paradicsom.Én önteni szoktam hozzá egy kb 1 dl paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, befűszerezzük, majd állni hagyjuk egy időre(vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe). 2. A tepsit kivajazzuk,egymás mellé rakjuk a hússzele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Kb. 1 dl olajat felforrósítunk, a húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajban, hirtelen mindkét oldalukat megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoltam, mindkét oldalukat sóztam-borsoztam, lisztbe forgattam. 2. Egy lábasban kevés olajat hevítettem és a húsokat 2-2 szeletenként szintén m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz