A tésztához:
1 tojás
14 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
14 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 dl tejföl
A krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
1 citrom leve és reszelt héja
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Továbbá:
4-5 evőkanál baracklekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2 lapot sütünk, egymás után. Világosra sütjük, kb. 10-12 perc alatt megsül 180°C-on. A másik két cipót is kisodorjuk, lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük és ezt így együtt megsütjük.
A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük:
sima lap
krém fele
lekváros lap
krém másik fele
sima lap
Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legjobb, ha egy éjszakát. Porcukorral megszórva kínáljuk. Tetszés szerint szeleteljük.
A felső lapot a méretnél nagyobbra nyújtani, mert sülés közben kicsit összement és nem takarta az összeset.
A hozzávalókat csomómentesre összedolgozod, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöd. 1-2 tábla étcsokoládét nagyobb darabokra összetöröd, rászórod a tésztára, majd kb 30 percig köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzá keverjük a sütőporral,keksszel elkevert darát diót. A tészta masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk. A tepsit kibélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,annyi citromlével,hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órára hidegen tároljuk. 2. A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTippek trükkök: Az összeesett piskóta leggyakoribb oka, a túl keményre vert fehérje. Magyarázat: A tojásfehérje hab apró buborékokból áll, és a habosításkor juttatjuk bele a leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű