menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk vagy lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt+sikér
4 tojás sárgája ne legyen hideg!
1 ek cukor
csipet só
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
felfuttatni

Elkészítés:


Az alapanyagokat összeállítjuk, csak lapáttal nyúlunk bele, mert ragad!
Ha kész 2 ek olajat belekeverünk.
Duplájára kelesztjük.

Ha kész olajos felületre borítjuk.
Félbe hajtjuk és kb. 2 cm vastagra lapogatjuk.
Olajos bögrével kiszúrjuk.
Ha lángos tovább nyújtjuk, ha fánk akkor lyukat nyomunk a közepébe és a lyukas oldalát sütjük először, forró olajban, amiben úszni tud!!

Első oldal fedő alatt sül, így lesz szalagos az oldala.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csak a formától függ mit sütünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diókrémes kávés süti
Diókrémes kávés süti

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Barackos morzsasüti
Barackos morzsasüti

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy sütőbe helyezhető serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le a tűzről adjuk hozzá a barackokat, és forgassuk alaposan meg benne!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes lepény
Meggyes lepény

A langyos tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt. A lisztet elkeverjük a csipet sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az megfuttatott élesztőt, a tojást és jól összegyúr...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kígyórétes
Kígyórétes

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábosban ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10-15 percig pároljuk, nem kell, hogy teljesen elpárologjon a leve. A pudingot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk