4 kg hal
4 nagy fej vöröshagymát apróra vágni, reszelni
8 db halászlé kocka
1/2 tub csemege piros arany
1 cikk fokhagyma zúzva
1/2 ek kecsap, vagy paradicsom püré
1 ek vegeta
Az összes hozzávalót a felsorolás sorrendjében a bográcsba tesszük.
Felöntjük 6-8 liter vízzel, és forralni kezdjük.
Kb. 40 percen belül felforr.
Bele tesszük a halat, lehet, hogy a sót le kell öblíteni róla.
Ekkor bele 5 ek pirospaprika, ( nem elírás, sok kell hozzá!)
20 percig forraljuk és újabb 2 ek pirospaprika megy a lébe
Max 1,5 órát forr amikor kész.
Keverni tilos, csak pörgetjük a bográcsot.
Utólag ellenőrizni a sót benne, esetleg pótolni.
Halszeleteket besózni és kb. 1 órát állni hagyjuk.
Csípős paprikát elkeverni 2 merőkanál hallével és felfőzni, ezzel lehet külön csípősíteni a halászlét.
Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A pangasuis filéket besózzuk, és fűszerezzük. 2.Egy tepsibe öntünk egy kevés olajat, a filéket 10-15 percig sütjük. 3.Egy lábosba megmelegítjük a vajat, és rádobjuk a felsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA filéket hideg víz alatt leöblítjük, majd papírtörlővel mindegyiket leitatjuk. Ezután besózzuk őket, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ajánlatos a sót szintén leitatni. Ekkor megborso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricalisztet összekeverjük a keményítővel és a sóval. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a sört, sűrűn folyó masszát kell kapnunk. (A pontos lisztmennyiség függ a tojás méretétő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű