menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós, vagy diós csiga


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt + sikér
10 dkg olvasztott margarin
csipet só
3 evőkanál cukor
4 dl meleg tej
3,5 dkg élesztő

Elkészítés:


lisztet leszitálni, elkeverni benne a sót, cukrot, sikért.
Lábasban meglangyosítani a tejet amiből egy bögrébe kiönteni, kb.1,5-2 dl. ebbe tesszük az elmorzsolt élesztőt, + 1 ek cukrot amit lefedünk, így gyorsabban felfut.
Ha felfutott összedolgozzuk.
Maradék tejben elolvasztjuk a margarint.
Elkeverjük, ez nagyon gyorsan kész. Lefedjük egy tiszta ruhával, bebugyoláljuk egy vásárló zacskóba és ágyba dugjuk kb.1-1,5 órára.

Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott margarinnal megkenjük (kb.5 dkg) és mehet rá a
Töltelék:
3 ek Kakaó, 2 ek. dara, 5 ek cukor, 1 ek fahéj, bögrében elkever és ráhintjük a vajas tésztára. Feltekerjük és kb. 1,5-2 cm vastag csigákra szeleteljük. tetjére kicsi vajat tenni, hogy szaftos maradjon.
Szilikon lapon sütöm, de ha nincs akkor jó a vajazott tepsi.
Nem kell szorosan egymás mellé tenni, mert még kelni fog.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tupper lapáttal dolgozunk, semmiképp ne nyúlj bele, mert nagyon ragad.

Amikor már csak néhány perc kell a teljes sütésig. meleg cukros tejjel meglocsolni.

Diós töltelék:
Kinyújtott tésztát olvasztott vajjal megkenni, megcsapkodni híg barack lekvárral, megszórni darált dióval, fahéjjal és cukorral.
Utána azonos a kakaós sütésével.

Kakaós, vagy diós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zserbó golyók meggyel
Zserbó golyók meggyel

A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy, hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Gluténmentes túrófánk rizslisztből
Gluténmentes túrófánk rizslisztből

Mindent kimérek és egy késes aprítóba teszem. Addig keverem, míg egynemű masszát kapok. Felteszek olajat melegedni, előkészítem a fahéjas porcukrot. Készítek ki egy tálkába vizet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kapros-túrós lepény
Kapros-túrós lepény

A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a fele cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután takarjuk le és pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
529. Kelesztett almafánk
529. Kelesztett almafánk

Élesztőt futtatni.A lisztet,tojást margarint az élesztővel összekeverni.Annyi tejet adunk hozzá,hogy közepesen kemény tészta legyen.Duplájára kelesztjük. Ha megkelt beledolgozzuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk