35 dkg liszt+ 1 kk sikér
1 egész tojás felverve
5 dkg kristálycukor
20 dkg margarin, 10 dkg zsír elmorzsolva
1 dl tej
2 dkg élesztő
pici só
Töltelék:
20 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
kétféle lekvár /vegyes és barack/
Tetejére:
tortabevonó és étolaj gőz fölött olvasztva
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sikért a sót, a margarint, a zsírt, a tojást és a felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk és három részre vesszük. A töltelékhez a kristálycukrot összekeverjük a darált dióval. Az első lapot kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük megkenjük az vegyes gyümölcslekvárral /ez nálam 5-6 evőkanálnyi mennyiség/ és megszórjuk a cukros dióval. Ráhelyezzük a második lapot amit a sárgabaracklekvárral kenünk meg és megszórjuk a cukros dióval. Erre jön a harmadik lap. Nem kell keleszteni! Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük,
Tetejére olvasztott tortabevonó kerül.
Csokimáz:
3 dkg kakaó
20 dkg cukor
5 dkg margarin
2-3 ek rum
összefőzni és forrón a tésztára kenni.
A tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat. Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük. Kivajazott tepsibe öntjük. A töltelékhez jól e...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKislángon megfőzni a pudingot a tejjel ,a kekszet össze törjük kis kis darabokra egy tálba ,ráöntjük a pudingot ( melegen ) jól össze keverjük , formába öntjük ( szilikonos forma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarinnal kikeverjük a cukrot és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül a fehérje habot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sárga tésztát, majd sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű