A tésztához
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál méz
3 tojás
30 dkg cukor
60 dkg liszt
3 kávéskanál szódíbikarbóna
A krémhez
7,5 dl tej
3 csomag főzős vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
25 dkg gesztenyepüré
A tetejére
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
20 dkg hámozott egész gesztenye
2 evőkanál cukor
Gőz felett simára keverjük a kakaóport, a mézet, a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Négy részre osztjuk a tésztát, és egyenként 30 x 30 cm-es lapokat nyújtunk belőle. 200 fokra melegített sütőben tepsi hátán vagy sütőlapon egyenként 10-15 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez sűrűre főzzük a tejet a pudingporral, és kihűtjük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, és a gesztenyével együtt a pudinghoz adjuk. Megtöltjük a lapokat a krémmel, és éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy megpuhuljanak.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. A bevonat megszilárdulása után kockára vágjuk a süteményt. Puhára főzzük a gesztenyét a cukorral annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Kihűtjük, egyenként olvasztott csokoládéba mártjuk, és minden süteménykockára teszünk egyet.
A csokit gőz fölött olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a vajat és olvasszuk össze. A tejszínt melegítsük langyosra, majd apránként keverjük az olvasztott csokihoz.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a cukrot. Beleöntjük a tejet és az olajat, majd beleütjük a tojást, és homogén masszává keverjük.A tésztát (fag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a golyókat készítsük el,majd félre tesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. 2. Az egész tojásokat a cuko...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. K...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű