250 g liszt
fél tasak sütőpor
125 g joghurt
125 g vaj
3 tasak vaníliás cukor
só
lekvár (ízlés szerinti)
A vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, hagyjuk hűlni, majd a liszttel, a sütőporral, a joghurttal összedolgozzuk. Csipetnyi sót és a vaníliás cukrot belekeverjük, jól összedolgozzuk. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd ízlés szerinti méretű háromszögeket vágunk belőle. A vastagabb részére kenünk egy kiskanál lekvárt és szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem kell lekenni a tetejét semmivel. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mielőtt tálalnánk porcukorral megszórjuk.
A tésztához 10 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. A krémhez a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A vajat és porcukrot habosra kavarjuk, belereszeljük a citromhéjat, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit (az olaj kivételével) összegyúrjuk, kb. 15-20 percet pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 20×15 cm-esre), rátesszük a tölteléket, félbehajtjuk, ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót. A második...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéket a nádcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgákat. Hozzácsurgatjuk lassú sugárban, folyamatos keverés mellett a vizet i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű