Tészta:
30 dkg zsír
10 dkg porcukor
50 dkg liszt
1/2 sütőpor
2 tojássárgája
és tej, hogy nyújtható legyen.
Töltelék:
30 dkg cukor
30 dkg dió
citromhéj
4 tojás habja
Vékonyan kinyújtani, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd a habos-diós tölteléket teszünk rá. Megsütjük, és összeragasszuk lekvárral.
Kiadós és finom
Mézes lapok elkészítése: A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy ne púposodjon f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, pudingokat, a cukrorral készre főzöm, hagyom hűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verem és a kihűlt pudinghoz keverem. Egy kb. 30x23cm - es tepsit kirakok egy sor kekss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája, reszelt citrom héja alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű