250g mascarpone
100 ml tejszín
100 g porcukor
1/2 narancs lereszelt héja (elhagyható)
1/2 rúd vanília
100 g babapiskóta
2-3 dl erős kávé
1 tk. cukrozatlan kakaópor
A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot, a vaníliát és a narancshéjat kikeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, a poharak aljába nyomunk belőle. A babapiskótákat félbetörve megmártjuk a kávéban, a krémmel felváltva rétegezve feltöltjük a poharakat. Az elkészült desszertek tetejét tálalás előtt meghintjük kakaóval.
◾️A tojásokat kettéválasztjuk. ◾️Az olvasztott, de nem forró margarint, az édesítőt, a zero vanillint, a sót, a citrom héját és a rumot kikeverjük. ◾️Mehet bele a tojások sárgája...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral + a zsiradékkal majd minden hozzávalóval.. -.Lágy tésztát kapunk nem szabad megijedni ....ha mégis tul lágy kicsi lisztet még lehet hozzá keve...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA tésztát kisebb őzgerinc formában megsütjük. A lisztet és a tejet felfőzzük. A cukrot és a vajat kikeverjük. Ha a lisztes tejes keverék meghűlt, a cukros vajhoz adjuk. Ezzel tö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es sütőlemezt. 2 A fánkhoz a vajat feltesszük a vízzel egy edényben főni. Amikor gyöngyözni kezd,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes