5 db közepes méretű tojás
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 1,25 dl víz
- 2,5 dl étolaj
- 375 dkg BL55-ös búzaliszt
- 2 evőkanál édesítetlen, holland kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet apránként belekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a keverékbe a keményre felvert fehérjéket. Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és a fahéjat, majd simára keverjük. Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Nem kell elkenni! Erre jön 2 evőkanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, amíg el nem fogy mindkét fajta tésztánk. A süteményt 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig, tűpróbáig sütjük. A végeredmény egy belülről is nagyon látványos és ízletes sütemény lesz!
A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint / vajat, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét, de ezt már a robotgép/mixer alacsonyabb fokozatá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Közben a tejet felforraljuk. Ha tej enyhén forr, óvatosan beleszaggatjuk a kis habgaluskákat, 1-2 percig főz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, egy evőkanál cukorral összekeverjük, lecsöpögtetjük. 2. A lisztet a sütőporral összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű