TÉSZTA
tojássárgája
2 db
cukor
30 dkg
feketekávé, (apránként adjuk a tésztához)
10 evőkanál
darált dió
12 dkg
liszt
16 dkg
sütőpor
1 csomag
víz
2 evőkanál
tojás keményre vert habja
4 db
KREM
darált dió
20 dkg
porcukor
20 dkg
rum, vagy 1 fiola rumaroma
1 dl
tej
1 kevés
Ráma
20 dkg
BEVONAT
főzőcsokoládé
1 adag
kristálycukor
1 kevés
Ráma
1 db
Bevásárló lista
Lépés 1
Felverjük a tojásfehérjét.
Lépés 2
A tésztához valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük.
Lépés 3
Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
Lépés 4
Közepes méretű kikent tepsiben 160 fokon 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Lépés 5
A darált diót a porcukorral és a kevés tejjel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a rumot és lehűtjük.
Lépés 6
A langyos krémbe habverővel belekeverjük a Ramát.
Lépés 7
Megkenjük a krémmel a piskótát.
Lépés 8
Felmelegítjük a főzőcsokoládét egy kiskanál Ramával és egy kiskanál cukorral.
Lépés 9
A bevonatot elterítjük a krémen.
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a szódabik...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy minimum 30 cm hosszú, 11 cm széles és 7 cm magas vekniformát sütőpapírral bélelünk. A vajat, porcukrot, sót, olajat és vaníliás cukrot egy r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, vajjal, cukorral, az egész tojással, a reszelt citrom héjával és a citrom levével összegyúrjuk. A háromnegyedét sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe tetem a cukrot, vajat és felmelegítettem, míg a vaj elolvadt. Langyosra hűteni, majd bele a felvert 1 egész tojás és elmorzsolva az élesztő. Beleöntöttem a robotgép keverőt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes