Kakaós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
4 dkg kakaópor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
6 g sütőpor
Diós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg finomliszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor
Krém:
25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg kristálycukor
3 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 db 3+1 kávé
2 kávéskanál rum aroma (vagy rum) Szükséges még:
4 dl baracklekvár
tortabevonó csokoládé
Kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habnak verem pici sóval. A sárgáját a cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítom, majd hozzászitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, 30 × 40 cm-es gáztepsiben sütöm. Mikor megsült (tűpróba), még langyosan leszedem róla a sütőpapírt. Ugyanígy készítem a másik lapot, is csak azt dióval.
A krémhez a pudingporokat felfőzöm sűrűvé, ezután leveszem a tűzhelyről és beleszórom a kristálycukrot. Elkeverem, hogy a cukor feloldódjon benne, s hagyom hűlni, közben keverem, hogy ne bőrözzön be. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítom, majd apránként hozzáadagolom a kihűlt pudingot és az aromát. A krémet kettéválasztom, az egyik felébe diót keverek, a másikba a 3+1 kávékat.
Az összeállításhoz a kakaós lapot vékonyan megkenem baracklekvárral, erre kerül a diós krém, majd diós lap. Megkenem baracklekvárral, rá a kávés krém, és a tetejét is megkenem vékonyan krémmel, majd amikor a hűtőben megdermedt, olvasztott tortabevonó csokit simítok rá.
Jó étvágyat kívánok az isteni finom sütihez! ;)
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
A lepényhez összekeverem a lisztet, a cukrot meg a sót, majd hozzáadom a lágy, forgácsolt vajat, és addig keverem, amíg durva állagú tésztát kapok. Keverés közben hozzáöntöm a vize...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 2 részr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 csomag leveles tészta ,felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk,majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt),erre barackkompótot ,utánna főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot ,(2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, cukorral és a margarinnal elkeverjük, majd halom a közepébe tesszük a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Nem szabad nagyon kemé...
Elkészítési idő: 28 perc / előké Nehézség: Könnyű