Hozzávalók a tésztához:
7 db tojás,
150 g cukor,
150 g liszt,
2 tasak cappuccino (12,5 g egy tasak),
50 g pirított, darált dió,
50 g pirított, aprított dió,
1 tasak sütőpor (10 g).
Hozzávalók a krémhez:
225 g cukor,
250 g vaj vagy Rama margarin,
3 db tojás,
5 tasak cappuccino (12,5 g egy tasak).
Hozzávalók a sziruphoz:
narancslé
rumaroma, vagy kompót lé.
A tejszínes réteghez:
2 tasak tejszínhab por,
350 ml hideg tej.
Melegítsük be a sütőt és béleljünk ki egy 32 x 40 cm-s tepsit sütőpapírral. A tészta elkészítése: szitáljuk bele egy tálba a lisztet keverjük bele a sütőport és a cappuccinó port. A tojás fehérjéből verjünk fel kemény habot majd tegyük bele a cukrot és még azzal is verjük egy picit. Egyenként tegyük bele a tojás sárgáját, közben verjük finoman, majd keverjük bele a lisztet és a két féle diót. Tegyük az elkészített tésztát az előkészített tepsibe és süssük az előmelegített sütőben 20-25 percet megfelelő 180 fokon. Egy fogpiszkálóval szurkáljuk meg és ha megsült a tészta, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.
A krém elkészítése: tegyük egy lábasba gőzfürdőbe az egész tojásokat a cukorral, kavargassuk folytonosan, majd adjuk hozzá a cappuccinó port és még kavargassuk gőz fölött 15 percet, ameddig besűrűsödik. Hagyjuk teljesen kihűlni és kanalazzuk bele a habosra kevert vajba.
A tésztát vágjuk kettőbe és locsoljuk meg sziruppal (a narancslevet ízesítsük rumaromával), kenjük meg a krémmel, a tetejére tegyük rá a tejjel habbá vert tejszínhab port és díszítsük 1 tasak cappuccinó porral, vagy csokoládéval. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy lehűljön majd csak ez után szeleteljük. Jó étvágyat!
A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...
Elkészítési idő: 60 + 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához a porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint és a mézet gőz fölött kavargatva összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a szodabikarbónát, a lisztet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy, mély lábasba mérjük a mézet és a vajat/margarint, hozzáadjuk a fűszereket és addig melegítjük, amíg a margarin (vaj) fel nem oldódik a mézben. Kissé visszahűtjük, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes