3 tojás
3 evőkanál hideg víz
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
0,5 dl főtt feketekávé (a belocsoláshoz)
A krémhez:
1 csomag tejszínes pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
Olvass tovább: http://www.laspalmeraskft.com/news/csokolades-habos-szelet-olyan-konnyed-hogy-elolvad-a-szadban/
A tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes méretű tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukorral és a tejjel összekavarjuk, a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. Ha a puding kihűlt, a felvert habot hozzákavarjuk. A megsült piskótát tálcára tesszük és belocsoljuk a kávéval, majd rákenjük a krémet. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, hagyjuk hűlni és mikor már csak éppen langyos, a krém tetejére kenjük. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.
Olvass tovább: http://www.laspalmeraskft.com/news/csokolades-habos-szelet-olyan-konnyed-hogy-elolvad-a-szadban/
mint fenn
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA kekszet, a cukrot, a puha margarint, a vaníliás cukrot, és a tejet összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe belegyúrjuk a rumaromát és a kakaóport, a másik felébe a diót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Összegyúrjuk a hozzávalókat, megfelezzük, majd két lapot nyújtunk belőle. A tepsiben villával mindegyiket megszurkáljuk. Töltelék: A tejjel jól kikeverjük a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFontos, hogy a zsír és a tejföl hideg legyen, amikor elkezdünk vele dolgozni. A zsírt, a tejfölt, a sót, a sütőport, a lisztet, és a vanília aromát összedolgozzuk, és gyorsan dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű