Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkák.
30 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
6 evők. hideg víz
1 evőkanál ecet (10%)
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
Kép forrása: Bogika blogja
A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját kikeverjük, a cukorral. 2. A fehérjét nagyobb tálba habbá verjük. 3. Ha kemény akkor beleöntjük a kikevert sárgáját, lisztet, sütőport és a vizet. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat. Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű