Hozzávalók a tésztához
2 tojás,
1 tojás sárgája,
15 dk porcukor,
8 dk vaj,
2 e.k. méz,
40 dk liszt,
1,5 mk szódabikarbóna,
ezeket összegyúrni, és gáztepsi hátán 2 lapot sütni.
1. krém: 2 cs vaníliás pudingot megfőzünk 0,5 l tejben,és 2 dl vízben,2 ek cukorral, és 2 e.k liszttel. Közben kikeverünk 25 dk margarint 20 dk porcukorral . Ha kihűlt, a kettőt összekeverjük, jól kihabosíítjuk.
2 krém: 4 ek kristálycukrot megpirítunk, és 1dl vízzel felengedjük. 3 dl tejszínt,( én Hulalát használtam) felverünk, hozzáadjuk a langyosra hült karamellát. és 2 db habfixet.
Az egyik lapot megkenjük a pudingos krémmel, erre jön a tejszínhab, és befedjük a másik lappal. Erre 25 dk porcukorból, 2 karamelles pudingból. és 4 ek olajból mázat készítünk, amit kevés forró vízzel keverünk ki.
A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a margarint és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojást, és kezdjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsiben, 180 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd elfelezzük. Az egyik felébe 1-2 evőkanál kakaót, a másik felébe 1 keserű mandula aromát teszünk. Egy tálcán elsimítjuk a barna, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiolvasztjuk a leveles tésztát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy, hogy a tészta szé...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű