A "tészta:
400 g babapiskóta
A krémhez:
250 g mascarpone
200 ml tejföl (20%-os)
400 ml habtejszín (30-32%-os)
1 db habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 db citrom leve
A citrusléhez:
1 db narancs leve
1 db lime
1 db citrom leve
200 ml víz
2 evőkanál kristálycukor
A mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, elkeverjük,
Hozzáöntjük a citromlevet, ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a habfixálóval felvert habot is. Ezt az egészet elkeverjük, félretesszük, de mindenki kóstolja meg elég ezen a cukor mennyisége, amit hozzátett.
A citrusok levét kifacsarjuk, tálba tesszük.
Hozzáadjuk a cukrot, és a vizet, ezt jól elkeverjük. Ezt szintén érdemes megkóstolni mielőtt tovább lépünk, mert innentől már csak összetenni kell.
A babapiskótákat a citruslébe forgatjuk, és egy 30x40 cm-es ovális tálba teszünk egy sort belőle.
Ezt befedjük a mascarponés krémmel, majd ismét egy réteg citrusba mártott babapiskóta erre krém.
Ezt addig folytatjuk, így míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére a krém kerüljön. Majd hűtőbe tesszük fogyasztás előtt. Érdemes legalább 1 órát pihennie mielőtt neki esnénk az elkészült citromisunak.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 2 cipóra osztjuk, egyiket kinyújtjuk tepsibe rakjuk, másikat lereszeljük. 1 vaníliás cukrot, 50 dkg túrót, 2 tojás sárgával összekeverjük, külö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA liszthez keverjük a sót, a porcukrot és a hideg, felkockázott vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, - ettől a tészta összeáll. Frissen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütő papírra tepsibe öntjük és megsütjük. Mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű