menu

Családireceptkönyv.hu

Elefántkönnycsepp


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához:
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
120 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor - holland
7 g sütőpor

A töltelékhez:
20 g pudingpor (vaníliás)
150 ml 2,8%-os tej
100 g vaj
100 g porcukor
1 evőkanál kakaópor - holland
1 db banán (meghámozva)

A csokimázhoz:
100 g étcsokoládé (60%-os)
50 g vaj

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete 20x30 cm és 5 cm magas. 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütés ideje és hőfoka sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni.
Az elkészült piskótalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. Egy másik, tiszta sütőpapírba, vagy nedves konyharuhába csomagolva a keskenyebb oldaláról indulva feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nekem erre a célra a sütőpapír vált be a legjobban.
A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk. A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét. A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.
A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.
Óvatosan feltekerjük.
A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.
Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk az elkészült elefánt könnycseppet.

Elefántkönnycsepp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar diós kakaós csók
diós kakaós csók

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy sütőlemezre /sütőpapír/ kis halmokat rakunk. Mindegyik tetejére fél-fél diót helyezünk. Előmelegített sütőben, közepes tűznél me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csupa szilvás mákpite
Csupa szilvás mákpite

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és egy kivajazott pite- vagy tortaformába töltjük. A tetejét kirakjuk a félbevágott szilvákkal. 180 fokos sütőben sütjük, amíg a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
LIDó SZELET
LIDó SZELET

A tésztához valókat összekeverjük, és gáz tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Nyomos Keksz
Nyomos Keksz

Kisült a kinyomós, fontos hozzá tenni, hogy a tésztának jól le kell hűlnie. A tepsit nem szabad kikenni, lisztezni, sütőpapírral kibélelni. A csupasz tepsire jól ragad a tészta, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk