A süteményhez:
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
120 g kristálycukor
80 ml étolaj
200 g joghurt - natúr
200 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
280 g meggy (magozott)
1 csipet só
A meggy szórásához:
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
A díszítéshez:
1 teáskanál porcukor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Az én tepsim 28x19cm, és 7 cm magas. Az alaposan lecsöpögtetett meggyet összeforgatjuk egy kevés liszttel, majd a tésztára szórjuk. Én most fagyasztott meggyet használtam, ami több levet eresztett, ezért volt szükség a lisztre. Ha friss meggyből készül a sütemény, a lisztet elhagyhatjuk. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva tálaljuk az elkészült joghurtos-meggyes piskótát.
begyurjuk sietve nehogy túl ellágyuljon a tésztát ,vékonyra kinyújtjuk ,kiszaggatjuk külömböző formákkal 15-20 percig sütjük ha kihült megkenjük a krémmel ( lehet lekvárral is...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. A puha margarint, a cukorral és a meleg tejjel elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon Ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit és félórát pihentetjük. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és félretesszük. A tésztát vajjal kikent és lisztezett tepsibe nyomkodjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű