menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós szelet


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 35
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztalapokhoz:
600 g búzaliszt (BL55)
80 g kakaópor - holland
300 g porcukor
200 g vaj
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
10 g szódabikarbóna
100 ml 2,8%-os tej

A krémhez:
160 g búzaliszt (BL55)
600 ml 2,8%-os tej
400 g vaj
350 g porcukor

A csokimázhoz:
200 g étcsokoládé (53%-os)
100 ml étolaj

Elkészítés:


Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát, alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajat és elmorzsoljuk benne.
Beleszitáljuk a kakaóport és egy ezt is elkeverjük elkeverjük benne. Jöhetnek bele a tojások. Nagyjából összegyúrjuk. Beleöntjük a tejet és most már teljesen összegyúrjuk.
Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
Az első gombócot kinyújtjuk, majd egy kb 30X40 cm-es lisztezett tepsi hátára fektetjük. A lelógó széleket levágjuk. A tetejéről a lisztet lesöpörjük, nehogy ráégjen sütés közben. Egy villával megszurkáljuk és az előmelegített 180 C-os sütőben kb 10 percig sütjük.
Ha megsült, miután kivesszük a sütőből egy nagyobb késsel óvatosan alávágunk és lecsúsztatjuk, vagy lefordítjuk a tepsiről. A másik két gombócot is kinyújtjuk és kisütjük. Ha kisültek, a lapokat félretesszük.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tej 1/3-ad részével.
A maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrűre főzzük kis hőfokon, folyamatos keverés mellett - míg a krém lisztes íze elmúlik -, majd kihűtjük.
A puha vajat habosra keverjük. Beleszitáljuk a porcukrot és habosítjuk a cukorral is.
Beletesszük a lisztes krémet és óvatosan összekeverjük, de ne keverjük túl sokáig!
A tésztalapokról lesöpörjük a sütésből rajtamaradt lisztet. Az egyik tésztalapot egy tepsi hátára fektetjük. Rátesszük a krém felét és elsimítjuk rajta. Jöhet a következő lap, a krém másik fele. Elsimítjuk rajta, majd rátesszük az utolsó lapot. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a csokimáz.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró! Ráöntjük a sütire és szépen elsimítjuk rajta. Visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszakát/ fél napot állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
Pihentetés után szeleteljük, ekkor könnyen fel tudjuk vágni, mert a tészta a krémtől teljesen átpuhul.

Kakaós szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vizes piskóta, ami mindig szép magasra felnő
Vizes piskóta, ami mindig szép magasra felnő

A tojássárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, utána pedig legalább 10 percig keverjük a vízzel és a szódabikarbónával. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet és a tojások ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
TÚRÓS TEJESPITE
TÚRÓS TEJESPITE

A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a lisztet, az összetört túrót és a tejet is. A pitetálat kivajazzuk (ha szilikonos, akkor nem kell), beleöntjük a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos tekecs
Kókuszos tekecs

A darált kekszből, a porcukorral(10dkg), a rummal, a kakaóval és a tejjel masszát gyúrunk. A vajat kikeverjük a cukorral(15 dkg), majd hozzádolgozzuk a kókusz nagy részét (picit ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Krémes
Krémes

A hájas lapokat megfelelő méretűre nyújtjuk,és a tepsi hátoldalán 180 C-on kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük.A pudingport a vízzel, cukorral van.cukorral sűrűre főzzük,majd rögt...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk