menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos piskótatekercs


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 10tekercs
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
75 g búzaliszt (BL55)
6 g kakaópor - holland
80 g kristálycukor

A krémhez:
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
3 dl 2,8%-os tej
10 g vaníliás cukor - bourbon
4 evőkanál kristálycukor
130 g kókuszreszelék

A bevonáshoz:
100 g étcsokoládé (45-59%-os)

Elkészítés:


Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét keményebb habbá verjük.
A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, végül a tojássárgájás, cukros habhoz adagoljuk 2-3 részletben a lisztet és a tojásfehérjehabot is. Laza mozdulatokkal összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot!
Egy 25x33-as tepsibe sütőpapírt rakunk, beleöntjük a tésztát és 175 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
A megsült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és konyharuhára tekerjük, hogy felvegye a tekercs alakot.
A krémhez egy kis edényben elkeverjük a lisztet kevés tejjel.
A maradék tejet, vaníliás cukrot és cukrot elkezdjük forralni, majd hozzáadjuk a lisztes tejet és pár percig főzzük. Mikor sűrűsödik, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és még pár percig, kevergetve főzzük a krémet.
Mikor kihűlt a krém, megtöltjük vele a piskótát, feltekerjük.
Bevonjuk az előzőleg vízgőz fölött felolvasztott étcsokival.
A csoki megdermedése után azonnal fogyasztható.

Kókuszos piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bundás alma
Bundás alma

Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. 3 evőkanál rumot, 1 evőkanál cukrot, 1 citrom reszelt héjával és levével összekeverünk, ebbe helyezzük a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kókuszos tejbegríz torta
Kókuszos tejbegríz torta

A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Hangyaboly
Hangyaboly

A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Túrógombóc
Túrógombóc

1. A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk