A piskótához:
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
75 g búzaliszt (BL55)
6 g kakaópor - holland
80 g kristálycukor
A krémhez:
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
3 dl 2,8%-os tej
10 g vaníliás cukor - bourbon
4 evőkanál kristálycukor
130 g kókuszreszelék
A bevonáshoz:
100 g étcsokoládé (45-59%-os)
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét keményebb habbá verjük.
A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, végül a tojássárgájás, cukros habhoz adagoljuk 2-3 részletben a lisztet és a tojásfehérjehabot is. Laza mozdulatokkal összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot!
Egy 25x33-as tepsibe sütőpapírt rakunk, beleöntjük a tésztát és 175 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
A megsült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és konyharuhára tekerjük, hogy felvegye a tekercs alakot.
A krémhez egy kis edényben elkeverjük a lisztet kevés tejjel.
A maradék tejet, vaníliás cukrot és cukrot elkezdjük forralni, majd hozzáadjuk a lisztes tejet és pár percig főzzük. Mikor sűrűsödik, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és még pár percig, kevergetve főzzük a krémet.
Mikor kihűlt a krém, megtöltjük vele a piskótát, feltekerjük.
Bevonjuk az előzőleg vízgőz fölött felolvasztott étcsokival.
A csoki megdermedése után azonnal fogyasztható.
Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. 3 evőkanál rumot, 1 evőkanál cukrot, 1 citrom reszelt héjával és levével összekeverünk, ebbe helyezzük a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz