menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás-joghurtos alagút


Írta:

Elk. idő: 260 perc
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
125 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
10 g sütőpor
4 evőkanál víz
20 g kakaópor - holland
A krémhez
750 g joghurt - görög
85 g porcukor
0.5 mokkáskanál vanília eszencia
12 db lapzselatin
5 evőkanál víz (forró)
200 g málna
A tetejére
1 teáskanál porcukor

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 1 csipet só
A sárgáját habosra keverjük a cukorral.
125 g kristálycukor
Hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a kakaóport, és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.
100 g búzaliszt (BL55), 10 g sütőpor, 4 evőkanál víz, 20 g kakaópor - holland
Beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nálam a tepsi mérete: 39x28 cm és 5 cm magas.
Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A sütés ideje sütőfüggő, így tűpróbával ellenőrizzük! Amikor elkészült a piskóta lapunk, lehúzzuk róla a papírt, és ráhelyezzük egy másik, tiszta sütőpapírra.
Egy magas falú, szögletes sütőforma segítségével a piskótából kimérjük a lapokat, amikkel a formát ki fogjuk bélelni. Marad egy pici tészta a végén, nem fog mind elfogyni. Nálam a forma mérete: 25x12 cm és 8 cm magas. Amikor a lapokat méretre vágtuk, a formába folpackot teszünk, majd kibéleljük a piskóta darabokkal.
A krémhez kikeverjük a joghurtot a porcukorral és a vanília aromával. Ha édesebbre szeretnénk készíteni, tehetünk bele több cukrot.
750 g joghurt - görög, 85 g porcukor, 0.5 mokkáskanál vanília eszencia
A zselatin lapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Beletesszük a forró vízbe és összekeverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. A joghurthoz adjuk és alaposan elkeverjük.
12 db lapzselatin, 5 evőkanál víz (forró)
A krémhez adjuk a málnát. Én most fagyasztottat használtam, mert azt szerettem volna, hogy egy kicsit beszínezze a krémet. Természetesen friss málnával is készíthetjük, csak finomabb lesz tőle. :)
200 g málna
A krémet a formába öntjük, majd lefedjük a maradék piskótával. Nálam a teteje egy nagyobb és négy kisebb darabból jött ki, de ez nem baj, mert a végén ez úgyis a süti alja lesz.
Alaposan befedjük a folpackkal, majd tehetünk rá egy nehezéket, hogy szép egyenes legyen majd a sütink alja. Minimum 3 órára a hűtőbe tesszük.
Amikor megdermedt, egy tálra fordítjuk úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Lehúzzuk róla a folpackot, majd porcukorral díszíthetjük.
1 teáskanál porcukor
Jó étvágyat az elkészült málnás-joghurtos alagúthoz! :)

Málnás-joghurtos alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fahéjas - Fahéjas sütemény
Fahéjas - Fahéjas sütemény

1. A margarint habosra verjük a cukorral és a vaníliával. 2. Hozzákavarjuk egyenként a tojásokat, majd belekeverjük a tejet. 3. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csörögefánk
Csörögefánk

Egy nagy tálba tegyünk egy csipet sót, a tojásokat és a cukrot. Addig kevergessük, míg a cukor és só feloldódik teljesen. Adjuk hozzá a szódabikarbónát, a joghurtot és a citrom lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyás koszorú
Áfonyás koszorú

Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Csokis muffin
Csokis muffin

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk