A tésztához:
150 g búzaliszt (BL55)
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
25 g kakaópor - holland
160 g kristálycukor
120 g vaj
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A krémhez:
200 g mascarpone
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
3 evőkanál kristálycukor
0.5 mokkáskanál vanília eszencia
Rétegezni:
10 db Oreo keksz
A cukrot és a puha vajat összekeverjük. Hozzákeverjük a tojást is. A tál tartalmához keverjük a kakaóport, lisztet, sütőport és csipet sót. Összekeverjük a tésztát. A kész, gyurmázható tészta kb. 3/4-ét egy 20x20 cm-es, sütőpapírral bélelt forma aljára nyomkodjuk. 180 C-ra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 10 percre, hogy kicsit megszilárduljon a teteje. A maradék 1/4-ed rész tésztából lesz a tetejére a morzsa. A mascarponét, vanília esszenciát, tojást, és cukrot összekeverjük. 10 perc után kivesszük a tésztát a sütőből. Ráöntjük a mascarponés krémet, és rárakosgatjuk az oreo kekszeket. A tetejére morzsoljuk, vagy reszeljük a félretett maradék tésztát, majd visszarakjuk kb. 20-25 percre a sütőbe. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük az elkészült Oreós brownie-t!
A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a mézet, kekszmorzsát és belereszeljük a citrom héját. Összedolgozzuk. Vizes kézzel apró golyókat sodrunk és tálcára sorakoztatjuk. Legalább...
Elkészítési idő: 0,5 h Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát, a darált kekszet és az 5 dkg vajat a rummal és annyi tejjel, hogy gyúrható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Egy tortaformába egyenletesen elterítjük. 4 dl tejben,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük, majd belecsorgatjuk az étolajat, a meleg vizet és habosra keverjük. A liszthez keverjük a sütőport és kisebb adagokban a felvert tojáshoz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű• A csokigyurmával kezdtem: a csokit vízgőz fölött felolvasztottam. • Közben a mézet a keményítővel nagyon rövid időre mikróba tettem, majd összekevertem az olvadt csokival. • Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű