menu

Családireceptkönyv.hu

Pehelykönnyű túrós pite


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 40 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
15 g élesztő (friss)
150 g házi tej / teljes tej
1 teáskanál kristálycukor
2 db tojássárgája
75 g vaj
250 g búzaliszt (BL55)

Töltelékhez:
500 g tehéntúró (félzsíros)
150 g porcukor
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 db citrom reszelt héja
2 db tojásfehérje
1 csipet só

Tetejét megkenni:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Az élesztőt a kristálycukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztet.
Alaposan összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges, még egy kevés lisztet tehetünk hozzá. Két részre osztjuk a tésztát, és kicsit pihentetjük. Addig a légkeveréses sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és egy 20x30 cm méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Mindkét gombócot tepsi méretűre nyútjuk, az egyik tésztát belehelyezzük a tepsibe.
A túrót tálba tesszük, és alaposan összekeverjük a cukorral, liszttel és a citrom reszelt héjával. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a túróba keverjük, hogy a habot ne törjük össze.
A töltelékre ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, és a széleit lenyomkodjuk. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, és villával megszurkáljuk a tészta tetejét.
180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 150 C fokra és további 15 percig sütjük, hogy a töltelék is megsüljön. Sütőből kivéve, meghinthetjük a tetejét még melegen porcukorral, ízlés szerint.
Én kis háromszögekre vágva szoktam tálalni az elkészült túrós pitét.

Pehelykönnyű túrós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epres - Epres pite
Epres - Epres pite

1. A sütőt a megfelelő hőmérsékletre állítjuk. 2. A 0,5 kg szamócát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a nagyobb szemeket feldaraboljuk, és az egészet félretesszük. 3. Néh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Intelligens krémes
Intelligens krémes

A margarint a cukorral és vaníliás cukorral keverőgéppel habosra kikeverjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 3 kanál cukorral...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Diós-csokis ropogós keksz
Diós-csokis ropogós keksz

Puha vajat a cukorral és tojásokkal kikeverjük. Száraz hozzávalókat másik tálban összekeverjük, majd összekeverjük a két tálat. Sima csöves nyomózsákból kis félgömböket nyomunk, sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: jaci
Illatos mézes puszedli
Illatos mézes puszedli

2 A száraz hozzávalókat, fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, olajat, tejet és tojást is. Világos rozsliszt a Tesco-ban kapható. A tészta majdnem folyós, és bár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk