A tésztához:
6 db tojásfehérje
200 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
100 g kókuszreszelék
A krémhez:
6 db tojássárgája
40 g pudingpor (vaníliás)
4 dl 1,5%-os tej
100 g kristálycukor
250 g margarin
150 g porcukor
A díszítéshez:
30 g kókuszreszelék
20 g csokidara
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem. Belekeverem a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapíros 37x23 cm-es sütőlemezre szedem a tésztát. Egyenletesen elkenem. 180 C fokon kb. 20 perc alatt világosra sütöm. A pudingport a tojássárgájával, kristálycukorral és a tejjel összekeverem, majd sűrű krémmé főzöm. A margarint a porcukorral kihabosítom, majd belekeverem a kihűlt pudingot. Ha kihűlt a tészta, a krémet egyenletesen elkenem rajta. Kókuszreszelékkel megszórom. Csokidarával díszítem. Hűtőbe teszem dermedni, majd szeletelem.
Tegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét verjük fel egy csipet sóval, a tojások sárgáját pedig a cukorral. Forgassuk össze a kétféle masszát, majd adjuk hozzá a kakaót. Keverjük össze, majd öntsük egy v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan add hozzá a reszelt almát is. A tojások sárgájával és a langyos tejjel elkeverve készíts belőle sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 30 percre. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. Miután kihűlt, belekeverjük a pudingport...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes