menu

Családireceptkönyv.hu

Snickers pite


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 1 pite
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
125 g búzaliszt (BL55)
75 g vaj
50 g porcukor
10 g mandulaliszt (darált mandula)
25 g tojás (apró, "S"-es méretű)
1 g só - tengeri

A karamellhez:
100 g kristálycukor
30 g víz
20 g méz - vegyes virág
40 g vaj
100 g habtejszín (30-32%-os)

A mogyorós régethez:
50 g földimogyoró (sózatlan, pirított)

A csokoládés réteghez:
120 g tejcsokoládé
80 g habtejszín (30-32%-os)
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
40 perc sütéssel a tésztához, 15 perc a karamella, 10 perc a csokoládéréteg, + a dermesztés
180 perc
Nem szívbarát recept!Tojásfehérjét tartalmaz!Cukrot tartalmaz!Glutént tartalmaz!Tejfehérjét tartalmaz!

Elkészítés:


Kivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.)
A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba összeszitáljuk, a tojást egy tálkába kimérjük, és a hideg vajat összekockázzuk egy késsel.
A lisztes keverékhez adjuk a kockázott vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne, míg egy durvább morzsa állagot nem kapunk. (Vigyázzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünktől.) Hozzáadjuk a tojást, és egy fakanállal eldolgozzuk a tésztában.
Lisztezett munkalapra borítjuk a tésztát, 1-2-t gyúrunk rajta, majd kb. 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk. Feltekerjük a nyújtófára, és a formába illesztjük a tésztát. A kezünkkel elegyengetjük a tésztát, majd a felesleget levágjuk a forma széléről, és villával megszurkáljuk kicsit az alját. Mélyhűtőbe tesszük kb. 10 percre, ezalatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ha a sütőnk meleg, betesszük a középső rácsra a tésztát, és kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük. A formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük egy tányérra.
Míg a tészta hűl, elkészítjük a karamellt: Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot, a mézet és a vizet, és keverés nélkül, közepes láng fölött karamellizáljuk. Egy tálkába tesszük a vajat és a tejszínt, és mikróban összeolvasztjuk őket. Ha a karamellánk szép aranybarna, hozzáöntjük a tejszínes vajat, és folyamatos keverés mellett 1,5 percig még a tűz fölött főzzük.
A kész karamellszószt a kihűlt tésztába öntjük, majd felezett, pörkölt és sótlan mogyoróval körberakosgatjuk. Hűtőben hagyjuk dermedni.
Elkészítjük a csokoládés réteget: A tejszínt egy lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a csokit, és olvadásig kevergetjük. Ráöntjük a sütinkre, míg teljesen megtelik a tészta.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1-2 órát. A tetejét mogyorószemekkel, és olvasztott étcsokival díszíthetjük.

Snickers pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Kis kedvenc
Kis kedvenc

A tészta alapanyagait összekeverjük, és csak annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. 3 részre osztjuk és a tepsi hátán 3 lapot sütünk. Krém: 0,5 l tejből, 4 kanál l...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Linzer
Linzer

A lisztet, cukrot a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, gyorsan összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük fél órára. Kinyújtjuk, szaggatjuk, 180-200...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓTORTA - SÜTÉS NÉLKÜL
TÚRÓTORTA - SÜTÉS NÉLKÜL

A vajat, porcukrot, tejfölt és a vanilliás cukrot jól kikevertem. Utána hozzáadtam a citrom reszelt héját és levét. A túrót is hozzákevertem a vajas keverékhez és a zselatin fixe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Mákos franciakrémes
Mákos franciakrémes

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk