500 g champignon gomba
0,5 dl zöldség alaplé
1 fej vöröshagyma
1 tk kakukkfű
5 dl főzőtejszín
5 dl tej
1,5 ek keményítő
vaj
só, bors
A gombát felvágjuk, a hagymával vajon megpirítjuk, kb. 5 percig
Hozzáadjuk a zöldség alaplét, tejszínt, tejet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük.
Ezután levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőt, majd még egyszer felforraljuk.
Tetejére tehetünk megpirított hagymát, petrezselymet, bacont. Természetesen melegen tálaljuk.:)
A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva, beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatosan adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap beáztatjuk a csicseriborsót, másnap leöntjük a levét. Egy fazékba teszünk 1,5-2,5 l vizet, beleöntjük a csicseriborsót, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zeller...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa gyümölcsöket a cukorral fahájjal feltesszük főni... a pudingot elkeverjük a tejföllel és annyi vizet adva hozzá hogy folyékony masszát kapjunk és ha a gyümölcsök már puhák hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy egészen egyszerű krumplilevest teszek fel főni, pirospaprika nélkül. A kockára vágott zöldséget, az egész hagymát, fokhagymát annyi vízben teszem fel, amennyi jó bőven ellepi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű