1 kg füstölt csülök
0,5 füstölt nyúlja
0,5 kg szárazbab
4-5 szál sárgarépa
4-5 szál fehérrépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 ek fűszerpaprika
só ( ha szükséges)
3-4 ek zsír
A babot átválogatjuk és hideg vízzel átmossuk.
A zöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk és a babbal együtt, kb 2 liter hideg vízzel felöntve feltesszük főni.
A hagymát apróra, a húsokat nagyobb kockákra vágjuk.
A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt megpároljuk. (Mintha pörköltet készítenénk.)
Ha a bab és a zöldségek megfőttek, hozzáöntjük a már megfőtt húst és összefőzzük. Kóstolás után, ha szükséges sózzuk.
Karikázd fel a sárgarépát. Az olajat forrósítsd fel a póréhagymát, majd tedd bele a felkarikázott répát. Fűszerezd meg, és párold szinte teljesen puhára. Ezután engedd fel vízzel!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Mehet rá a meghámozott és felkockázott krumpli és néhány perc kevergetést követően felöntjük 2 liter vízzel....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karikára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd liszttel meghintve tovább pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, és ha forr, a leveskockát beletesszük. Néhány percig főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst jól megmossuk, majd feltesszük főni. A képződő habot leszedjük, majd beletesszük a tisztított, feldarabolt zöldségeket, fűszereket. A levest megsózzuk, és lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes