2 db tojásfehérje
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 g zabpehely
8 dkg étcsokoládé
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A két tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Közben az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk.
A kemény habbá vert tojáshoz adjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a finomra őrölt zabpelyhet vagy zabpehelylisztet.
A legvégén pedig hozzákeverjük az olvasztott csokit.
Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kis halmokat teszünk.
Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.:)
sütési hőfok: 180°C
A tésztához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a darált diót, a sót és a porcukrot. Kockázzuk bele a hideg vajat (vagy le is reszelhetjük). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát mossuk majd hámozzuk meg és reszeljük le, majd egy lábosban főzzük össze a cukorral, egészen addig amíg a levét elpárologja. Tehetünk bele citromot, ha túl édes az almá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tészta 2 / 3 -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür das Beerenkompott Heidelbeeren und Brombeeren verlesen. Schwarze Johannisbeeren von den Rispen streifen, verlesen und mit der Konfitüre und dem Puddingpulver in einem Topf verr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű