menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés panna cotta torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
250 g liszt
1 tojás
60 g cukor
130 g vaj
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez:
1000 ml tejszín
60 g kakaópor
150 g cukor
20 g zselatin
vanília
A tetejére:
csokoládéreszelék
Az oldalára:
1-2 evőkanál sárgabaracklekvár
50 g krokant

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, fél órát hűtőben pihentetjük, majd lisztezett munkafelületen kerek lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral béleljük a tortaforma alját, és belesimítjuk a tésztát úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
(Célszerű sütőpapírral bélelni, és megtölteni sütőgyönggyel vagy száraz babbal, lencsével, stb., és úgy sütni, akkor biztosan nem dől be az oldala sütés közben)
Langyosra hűtjük, majd óvatosan eltávolítjuk a tortaforma oldalát és alját, a kisült lapot pedig tortatálra helyezzük és újra körbevesszük a tortagyűrűvel.
Kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Kb. 2 dl tejszínben elkeverjük a kakaóport, a cukrot és a vaníliát. A maradék tejszínhez keverjük a kakaós masszát, és az egészet felforrósítjuk.
Levesszük a tűzről, és belekeverjük a beáztatott zselatint. A kisült tésztába öntjük a tejszínes-csokoládés tölteléket, majd hűtőben 2-3 órát dermesztjük.
Eltávolítjuk a tortagyűrűt. A torta oldalát vékonyan bekenjük baracklekvárral, majd bevonjuk krokanttal.
A torta tetejét csokireszelékkel díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A recept 24 cm-es tortaformához van

Csokoládés panna cotta torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Joghurtos piskóta (Rupáner)
Joghurtos piskóta (Rupáner)

1. A sütőport és a lisztet összekeverjük, a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojást és a porcukrot összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mézes diós piskóta
Mézes diós piskóta

A tojássárgáját a porcukorral jól kikeverjük és hozzáadjuk a mézet, a meleg vizet, a fahéjat és a lisztben elkevert sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és összeelegyítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Čokoladni kolačići punjeni maslacem od kikirikija
Čokoladni kolačići punjeni maslacem od kikirikija

1. Maslac od kikirikija pomiješati sa šećerom u prahu. Podijeliti na 15 komadića težine po 11 g. Staviti na tacnu obloženu prozirnom folijom i spremiti u zamrzivač. Kad se komadić...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: család
Piskótatekercs
Piskótatekercs

Vizes piskóta lapot sütök lapos tepsiben, gyorsabban sül, mint a tortaformás, mert vékony tömegű. A túlsütésnél kiszáradhat és akkor nehezen tekerhető, törik. Száraz konyharuhára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk