menu

Családireceptkönyv.hu

Diókrémes tallérok


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tészta
40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
2 ek rum (elhagyható)

Töltelék
15 dkg dió (darált)
5 dkg cukor
1.5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
2 ek rum
fahéj ízlés szerint

Máz és díszítés
15 dkg tortabevonó
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


Tészta
A lisztből, hideg vajból, porcukorból, vaníliás cukorból, sütőporból és a tojássárgákból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrényben minimum fél órát pihentetjük felhasználás előtt.
Lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 4-5 cm átmérőjű virágformákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral borított tepsiben kb. 10 perc alatt világosra sütjük őket. (Több fordulóban, több tepsiben persze.)

Töltelék
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukrokkal, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, beleszórjuk a darált diót, jól elkeverjük, és levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
A diókrémmel összeragasztunk 2-2 virágot, majd rákenjük a csokimázat, és a közepébe negyed diókat ragasztunk.

Máz és díszítés
Felolvasztunk 15 dkg étcsokoládét 3 evőkanál olajjal, és az összeragasztott dióvirágok tetejére kenjük.

sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés

Diókrémes tallérok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Cseresznyés-kókuszos kevert
Cseresznyés-kókuszos kevert

A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibéle...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Epres-pudingos piskóta
Epres-pudingos piskóta

A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kardinális
Kardinális

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjük, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Mézes krémes
Mézes krémes

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrni és 4 lapot sütni. Tészta, krém, tészta, sárgabarack lekvár, tészta, krém, tészta. A tetejére olvasztott csoki.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk