menu

Családireceptkönyv.hu

Diós vaníliás korong


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 12 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához
33 dkg finomliszt
25 dkg margarin
13 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csipet só
1 késhegynyi sütőpor

Forgatáshoz
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor

Elkészítés:


Összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, a tojássárgáját és a 10 dkg porcukrot. Alaposan összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, nem túl szorosan, mert egy kicsit nőni fog a sütőben. A tésztakorongokat fehéredésig sütjük. (kb 10-15 perc)
A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és a még meleg, de nem forró korongokat megforgatjuk benne.
Akár azonnal fogyasztható, így kicsit omlósabb lesz. Lezárt edényben több napig eláll, ettől kicsit puhábbá válik.

sütési hőfok: 180°C

Diós vaníliás korong

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Villámgyors kakaóscsiga
Villámgyors kakaóscsiga

1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Madeleine keksz
Madeleine keksz

Készítsük elő a hozzávalókat, keverjük össze robotgéppel az olvasztott, kihűtött vajat, a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és az 1 kanál citromlevet és kavarjuk össze. A M...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Non plus ultra
Non plus ultra

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőröge fánk
Csőröge fánk

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk