1 kg szilva
3 ek cukor
1 kávéskanál fahéj
0.3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
1 csipet só (nagy)
1 ek vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 csomag vaníliás cukor
A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni.
Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha a szilva már megfőtt, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
A zöldségeket vágd kis darabokra, és a kenyérrel turmixold össze, add hozzá az olajat, a fűszereket, és megint dolgozd össze. A végén engedd fel annyi vízzel, hogy sűrű levest kapj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben. Majd valamennyi hozzávalót alaposan gyúrjuk össze, és dagasszuk géppel vagy akár kézzel pár percet. Ha ezzel megvagyunk, takarj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukrokkal kikeverem, hozzáadom a vajat, majd beleöntöm a sütőporos lisztet és a tejet is. Ez lesz a tészta. Ebbe beledarabolom a Milka Noisettet és beledobálom a máln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű