A tésztához
12 dkg margarin
22 dkg porcukor
1 csipet só
6 db tojás
13 dkg étcsokoládé (50 %-os )
13 dkg finomliszt
A krémhez
25 dkg margarin
15 dkg cukrozatlan kakaópor (jó minőségű)
1 csipet só
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
4 közepes db banán (érett)
A díszítéshez
40 dkg marcipán (massza)
10 csepp ételfesték (bíborpiros)
2 dl habtejszín
2 ek cukorgyöngy (virág, és pillangódíszek)
A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját.
A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá az eddigiekhez.
A lisztet adjuk a masszához, majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és keverjük el az egészet.
Töltsük a tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába, és előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
Süssünk még egy tortaalapot, és a tortalapokat mikor szétvágjuk, akkor azok közepét vágjuk ki pogácsa szaggatóval.
A krémhez a margarint keverjük habosra. Adjuk hozzá a kakaóport, a sót, a porcukrot a vaníliás cukrot, majd karikázzuk bele a banánt, és törjük össze pépesre.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk össze a krémmel.
Összeállítjuk a tortát. A tésztát vágjuk 3-4 lapra. A krém felével kenjük meg a lapokat, a másik felével pedig kívülről vonjuk be vele a tortát.
Lehetőleg a tortát kívűlről csak nagyon vékonyan kenjük be, mert ha rákerül a ruha, akkor a krém kifolyik alatta.
A ruha elkészítéséhez az asztalra terítsünk ki 70x70 cm-es zsírpapírt, majd ezen nyújtjuk ki masszát. Tegyük a zsírpapírra a masszát, majd a tetejére is tegyünk 70x70 cm-es zsírpapírt. (lehet kisebb is a zsírpapír 50x50). Majd nyújtófa segítségével nagyon vékonyra nyújtsuk ki, pár mm-re. (Szükség esetén a zsírpapírt be lehet kenni olajjal, hogy ne ragadjon le.)
Ha ez kész, a tetejéről vegyük le a zsírpapírt, majd fordítsuk rá a tortára a kinyújtott masszát. Gyors és pontos mozdulattal!
Ha elhelyeztük a tetején, pont középpen vágunk egy (plusz, X ) jelet, hogy beletudjuk állítani a barbie babát.
Elkészítjük a felső testére a ruhát, majd az egész tortát úgy csinosítjuk, ahogy tetszik.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeverésen). A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. Három vékony, 20×30 cm-es lapot sütünk kivajazott tepsiben, 180 fokon, kb. 15...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA meghámozott, kockára vágott almát egy lábosba tesszük, és 2 evőkanál vízben (ez addig kell, amíg az alma magától is levet ereszt), lassú tűzön pároljuk 20 percig. Ezután botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, a meggyet szűrőben lecsepegtetjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű