Mákos tortalap hozzávalók
3 tojásfehérje
5 dkg nyírfacukor
9 dkg mák
15 g lenmagliszt
csipet fahéj és só
Almás töltelék hozzávalók
4-5 db édes alma
1 db citrom
mazsola
nyírfacukor / méz / eritrit
kb. 3 ek útifű maghéj
fahéj
Mákos tortalap
A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot (xilitet) és kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a darált mákkal elkevert lenmaglisztet.
Sütőpapírral kibélelt 18 cm tortaformában 190 fokon kb. 20-22 perc alatt megsütjük.
Almás réteg
Az almákat részben nagyobbra, részben kisebbre lereszeljük.
Hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, ízlés szerint édesítjük mézzel, nyírfacukorral vagy eritrittel, végül belekeverjük az útifűmaghéjat is.
Máktorta összeállítása
A mákos tortalap köré helyezzük a tortakarikát és rásimítjuk a kissé már megszilárdult almás tölteléket.
Legalább pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és szépen szeletelhessük.
Az alapvalókat összekeverjük és utána hűtőbe kell tenni! Legalább fél órára, akkor lesz jól kezelhető. Lisztezett deszkán nyújható, 180 fokon sütni.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet,szódabikarbónát,sót,és fahéjat összeszitáljuk egy edénybe,majd hozzáadjuk a cukrot. a tojást és az olajat összekeverjük a vanília aromával,majd a lisztes keverék közepé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn turmixba dobtam a száraz hozzávalókon kívül mindent a céklával, utána habverővel átkever és sütőpapíros tepsibe öntjük. 180 fokon 30p.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes