- közepes sütőtök
- madras currypor.
- 1 db. nagy vöröshagyma
- 1 db. sárgarépa
- 1 db krumpli
- gyömbér, bors, kurkuma
- húsleves alaplé
- 1 dcl. kókusztej vagy tejszín
sütőben megsütöttem egy közepes tököt úgy, hogy kissé karamellizálódott is
olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam egy nagy hagymát, egy kisebb krumplit és egy kisebb répát
hozzátettem a sült tökhúst, rászórtam a curryport és kicsit összesütöttem, hogy a fűszer kiengedje az aromáját
tettem hozzá egy kevés gyömbérport és borsot, meg a színe kedvéért kicsit több kurkumát/ ez ízt is ad neki /
felöntöttem alaplével / mert közben húslevest is főztem másnapra / , megsóztam
összeturmixoltam és egy nagy doboz kókusztej felét is beleöntöttem
újra felforraltam
A levesbetéthez megpirítottam a kenyérszeletek egyik oldalát, megfordítottam és a sült felére rákentem egy olívaolajból és darált tökmagból készült pépet.
Erre reszelt sajtot szórtam és visszatettem a sütőbe addig, amíg a sajt megolvadt.
A hagymát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy nagyobb edénybe dobjuk, majd egy kevés olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Amikor a hagyma megpárolódott rád...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHúsleves alaplében és 1 gerezd finomra reszelt fokhagymával odatesszük főni a rózsaira szedett brokkolit. Mikor megfőtt turmixoljuk. Fél dl cocomast és kiskanál lisztvarázst csomóm...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. 2. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. 3. Sóval, törött borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előző napon beáztatott lencsét leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk, egy fazékban az olajon kevergetve megfonnyasztjuk, kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük, a zúzott fokhagymával, le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű