Hozzávalók, amiket használtam:
A bögre mérete 2,5 dl-es volt!
A tészta:
10 dkg vaj
fél bögre cukor
2 ek méz
csipet só
1 kk szódabikarbóna
1 egész tojás
3 ek kakaópor
2 bögre liszt
Read more: http://szekimama.blogspot.com/#ixzz3EGNXaUxj
Vízgőz felett a hozzávalókat a liszt kivételével felolvasztottam, folyamatosan kevergettem, amíg szép egyenletes lett a krém. Után még melegen hozzáadtam a lisztet és jó alaposan összegyúrtam. Két részre szedtem, majd kinyújtottam az első adagot 190 fokos sütőben 9-10 perc alatt megsütöttem, majd a másik részét is kinyújtás után megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.
A krém:
5 dl tej (2 bögre)
2 csomag tejszínes pudingpor
3/4 bögre cukor
5 dkg vaj
1 doboz házi krémsajt
Az 5 dl tejben elkevertem a 2 csomag pudingport és lassú tűzön felfőztem, amíg besűrűsödött, után még rögtön melegen hozzákevertem a cukrot. A házi krémsajtot elkevertem az 5 dkg vajjal, majd miután kihűlt a puding összedolgoztam az egészet. Itt érdemes megkóstolni, mert aki édesebb szájú, annak lehet, hogy kell még bele némi cukor.
A tésztalapok kihűlése után az alsó rétegre rákentem a tejszínes krémet, majd óvatosan ráhelyeztem a másik tésztalapot is. Alufóliával becsomagoltam és egy éjszakára hűtőbe tettem, mert a tészták egy kicsit kemények kisülés után, de másnapra nagyon kellemesen megpuhultak és remek ízük volt.
Read more: http://szekimama.blogspot.com/#ixzz3EGNvSTq3
Az átválogatott irzst megmossuk és lecsöpögtetjük. A vajon üvegesre piritjuk , ezután felöntjük a vízzel. Megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az össze vizet magába nem sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. 2. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, citromaromát, majd a sütőporral elkevert lisztet (ha teszünk bele naranc...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet kimérem, és felteszem főni. Közben belekanalazom a cukrot és a grízt is (ennyi gríztől közepesen kemény lesz a végeredmény, aki lágyabban, folyósabban szereti, kevesebb grí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű