Hozzávalók 6 főre
» 2 dkg élesztő
» 2 dl tej
» 60 dkg liszt
» 1.5 tk só
» 1 mk kristálycukor
» 1 kevés őrölt bors
» 30 dkg burgonya
» 10 dkg zsír
» 1 fej lilahagyma
» 1 db tojás
» ízlés szerint szezámmag
A lisztet tálba szitálom. Közepébe mélyedést alakítok ki, beleöntöm a meglangyosított tejet, majd a tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és kevés lisztet. Langyos helyen letakarva hagyom 10-15 percig, amíg az élesztő felhabosodik. Ekkor hozzáadom a főtt, áttört, kihűtött burgonyát, a zsírt, a lereszelt lila hagymát a sót, a borsot, és kemény tésztát gyúrok. Ha nagyon száraznak találom a tésztát (a burgonyától függ), adok hozzá apránként langyos tejet, hogy összeálljon. Lisztezett nyújtólapon kb. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket. Langyos helyen, konyharuhával letakarva hagyom duplájára kelni (kb. 45 perc). Ha megkelt, a pogácsák tetejét felvert tojással lekenem, megszórom szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben, amelynek aljára egy lábasba vizet teszek, 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm.
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, majd 180 fokra előmelegített s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sóval elvegyített lisztet egy tálba szitáljuk, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az apróra vágott olívabogyót és összegyúrjuk annyi tejföllel hogy jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/groups/782197921931641/posts/2153410714810348/?__cft__[0]=AZWtZR0QooiKEMp9LiXsOKFP3MdxXIYSeh06If8Xl7hDjqTKX_EJJ0ELBR0MlkjCy5Ia56UI8ljUXbQgdHbN-EzLlbqb9ekzU...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 dkg élesztőt 4 kockacukorral, 1.5 dl tejjel, és 10 dkg liszttel kovászt készítünk, és kelni hagyjuk. 2. Ez alatt 6 tojássárgáját vajjal, sóval, jól kikeverünk, adunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz