Hozzávalók
darabra:
A tésztába hajtogatni
250 g vaj
1 evőkanál só
A tésztához
50 g élesztő (friss)
1 kiskanál kristálycukor
100 ml házi tej / teljes tej
700 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
175 ml kefir
100 ml étolaj
Kenéshez
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
leírást lásd apróséf blogján
A megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyél minden hozzávalót egy mixerbe (a vízen kívül) és turmixold addig, amíg egy sima egyveleget kapsz. Néha állj meg a mixelésben és kapard le az oldalfalra csapódott hozzávalóka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű